Schaakvereniging Theothorne

Denk/concentratiesport
Bordspelen
Spel
Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend een maandje mee te schaken. Wil je schaken leren of er beter in worden? Kom dan naar de schaaklessen op dinsdagavonden van 18.30 tot 19.30 uur. Zowel voor de jeugd als voor (jong)volwassenen.

WIJ ZIJN EEN KLEINE, GEZELLIGE MAAR SERIEUZE SCHAAKCLUB

VOOR IEDEREEN DIE EEN BEETJE KAN SCHAKEN!

Schaken is een leuk denkspel en fitness voor het brein. Iedereen kan het leren of beter in worden. Hier hoef je echt geen bolleboos voor te zijn. Volgens neurowetenschapper Eric Scherder is schaken en het kinderbrein een gouden combinatie waar kinderen tot op hoge leeftijd profijt van hebben. Ouderen trainen door schaken hun hersenen waardoor hun brein fit blijft en minder snel veroudert.

De Dierense Schaakvereniging Theothorne is er dan ook voor jong en oud. Centraal staat de beoefening van de schaaksport in een goede sfeer en clubgeest. Bij ons maakt het niet uit op welk niveau iemand schaakt. Er zijn altijd spelers met dezelfde speelsterkte. Van beginners tot geoefende schakers. Van jeugdigen tot senioren van hoge leeftijd. Spelenderwijs leer je met of zonder hulp van clubleden of schaaktrainers beter schaken en omgaan met winst en verlies. Winnaars en verliezers analyseren na afloop samen waar het in hun partij goed en fout ging met aan de rand van het bord doorgaans andere belangstellende clubleden.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Dorpen

Contact

Wilma Dufrenne
Contactpersoon

Neem contact op met Wilma:

-4