Begeleiding van Rheden-Rozendaal

Ontdek hulp en ondersteuning bij lokale dienstverlening

Hoveniers

de tuinman met De Groene Duim

De tuinman met De Groene Duim verzorgt het natuurvriendelijke onderhoud, ontwerp en aanleg van uw tuin.

Cursus

Cursusaanbod voorjaar 2023

Inschrijving cursussen voorjaar 2023 laatste kans

https://paperclipvelp.nl/cursussen/

Als u nog een cursus wilt volgen, is enige haast geboden

De organisatie van De Paperclip heeft er voor gezorgd dat diverse cursussen en activiteiten aangeboden worden. In de weken voor Pasen is er een korte cursus (twee bijeenkomsten) over de Matthäus Passion. Naast de cursus om een eigen website te bouwen is er een workshop voor wie al een website heeft, maar deze wil verbeteren. Bijzonder zijn ook de cursussen Ikebana, een Japanse bloemsierkunst, en een schrijfcursus waarin je leert herinneringen vast te leggen. Het aanbod is uitgebreid met enkele interessante lezingen.

U kunt u zich op deze website aanmelden voor een cursus of activiteit. Hierbij geldt steeds: wie het eerst komt, het eerst maalt. Wij hopen van harte u in De Paperclip te kunnen ontmoeten.

Advies

Adviesraad Sociaal Domein

De Adviesraad Cliënten - en Inwonersparticipatie voor de gemeenten Rheden en Rozendaal wordt in de volksmond ook Adviesraad Sociaal Domein genoemd. De adviesraad is een belangrijk orgaan binnen het sociaal domein en bestaat uit inwoners die gevraagd en ongevraagd advies geven over ontwikkelingen en beleidsvorming en uitvoering van beleid. Zij zijn de spreekbuis voor de kwetsbare inwoners in onze gemeenten en geven hun een stem. De adviesraad heeft als doel inwoners en cliënten te betrekken bij uitvoering en evaluatie van het gemeentelijk beleid op de Jeugdwet, Wmo en de Participatiewet. Wilt u in contact komen met de adviesraad? Dat kan via de ambtelijk secretaris, zie daarvoor het contactformulier.

Denk/concentratiesport

Schaakvereniging Theothorne

WIJ ZIJN EEN KLEINE, GEZELLIGE MAAR SERIEUZE SCHAAKCLUB

VOOR IEDEREEN DIE EEN BEETJE KAN SCHAKEN!

Schaken is een leuk denkspel en fitness voor het brein. Iedereen kan het leren of beter in worden. Hier hoef je echt geen bolleboos voor te zijn. Volgens neurowetenschapper Eric Scherder is schaken en het kinderbrein een gouden combinatie waar kinderen tot op hoge leeftijd profijt van hebben. Ouderen trainen door schaken hun hersenen waardoor hun brein fit blijft en minder snel veroudert.

De Dierense Schaakvereniging Theothorne is er dan ook voor jong en oud. Centraal staat de beoefening van de schaaksport in een goede sfeer en clubgeest. Bij ons maakt het niet uit op welk niveau iemand schaakt. Er zijn altijd spelers met dezelfde speelsterkte. Van beginners tot geoefende schakers. Van jeugdigen tot senioren van hoge leeftijd. Spelenderwijs leer je met of zonder hulp van clubleden of schaaktrainers beter schaken en omgaan met winst en verlies. Winnaars en verliezers analyseren na afloop samen waar het in hun partij goed en fout ging met aan de rand van het bord doorgaans andere belangstellende clubleden.

Zoom