Begeleiding van Rheden-Rozendaal

Ontdek hulp en ondersteuning bij lokale dienstverlening

Hoveniers

de tuinman met De Groene Duim

De tuinman met De Groene Duim verzorgt het natuurvriendelijke onderhoud, ontwerp en aanleg van uw tuin.

Cursus

Cursusaanbod najaar 2022

Inschrijving cursussen najaar gestart

https://paperclipvelp.nl/cursussen/

De vrijwilligers van ontmoetingscentrum De Paperclip in Velp hebben weer een nieuw programma van cursussen voor u samengesteld. De vaste cursussen, waar altijd veel belangstelling voor is, komen weer terug. Dit zijn yoga, ontwerp je eigen tuin, kleding maken, bloemschikken, keramiek, Velpologie, kunstgeschiedenis, tekenen en schilderen, Spaans en filosofie. Maar er zijn ook enkele nieuwe cursussen toegevoegd.

In het najaar start voor het eerst een cursus om een eigen website te bouwen. In vijf lessen leert u stap voor stap om een eigen website te maken en ook om deze op het internet te zetten. Veel voorkennis is niet vereist, deelnemers moeten vertrouwd zijn met tekstverwerking en een webbrowser en ze werken met hun eigen laptop.

Voorafgaand aan de feestdagen in december kunt u een wijnproefcursus komen volgen. In vier bijeenkomsten zal de oude wijnwereld het onderwerp van de avond zijn en legt de docente een verbinding tussen de theorie en de praktijk: het proeven van goede betaalbare wijnen.

Advies

Adviesraad Sociaal Domein

De Adviesraad Cliënten - en Inwonersparticipatie voor de gemeenten Rheden en Rozendaal wordt in de volksmond ook Adviesraad Sociaal Domein genoemd. De adviesraad is een belangrijk orgaan binnen het sociaal domein en bestaat uit inwoners die gevraagd en ongevraagd advies geven over ontwikkelingen en beleidsvorming en uitvoering van beleid. Zij zijn de spreekbuis voor de kwetsbare inwoners in onze gemeenten en geven hun een stem. De adviesraad heeft als doel inwoners en cliënten te betrekken bij uitvoering en evaluatie van het gemeentelijk beleid op de Jeugdwet, Wmo en de Participatiewet. Wilt u in contact komen met de adviesraad? Dat kan via de ambtelijk secretaris, zie daarvoor het contactformulier.

Denk/concentratiesport

Schaakvereniging Theothorne

WIJ ZIJN EEN KLEINE, GEZELLIGE MAAR SERIEUZE SCHAAKCLUB

VOOR IEDEREEN DIE EEN BEETJE KAN SCHAKEN!

Schaken is een leuk denkspel en fitness voor het brein. Iedereen kan het leren of beter in worden. Hier hoef je echt geen bolleboos voor te zijn. Volgens neurowetenschapper Eric Scherder is schaken en het kinderbrein een gouden combinatie waar kinderen tot op hoge leeftijd profijt van hebben. Ouderen trainen door schaken hun hersenen waardoor hun brein fit blijft en minder snel veroudert.

De Dierense Schaakvereniging Theothorne is er dan ook voor jong en oud. Centraal staat de beoefening van de schaaksport in een goede sfeer en clubgeest. Bij ons maakt het niet uit op welk niveau iemand schaakt. Er zijn altijd spelers met dezelfde speelsterkte. Van beginners tot geoefende schakers. Van jeugdigen tot senioren van hoge leeftijd. Spelenderwijs leer je met of zonder hulp van clubleden of schaaktrainers beter schaken en omgaan met winst en verlies. Winnaars en verliezers analyseren na afloop samen waar het in hun partij goed en fout ging met aan de rand van het bord doorgaans andere belangstellende clubleden.

Zoom