Rheden-Rozendaal
Coaching

Coaching en persoonlijke ontwikkeling

Hallo, mijn naam is Erna en ik woon in Arnhem noord.

Via de WMO en PGB kun je vragen om mijn hulp.

Ik werk als coach en persoonlijk begeleider. Dit is mijn website.

Zoek je iemand met humor, een open houding, die je niet oplegt wat je moet doen maar met jou overlegt hoe voor jou de begeleiding het beste werkt, die niet jouw huis overneemt maar zich als begeleider te gast voelt in jouw huis, die van dieren houdt en veel werk- en levenservaring heeft?

Coaching

Coaching kan ingezet worden bij allerlei situaties waar je iets aan wilt veranderen zoals:

 • Last van pesten
 • Beter vertellen wat voor jou belangrijk is
 • Niet meer eenzaam zijn
 • Verminderen van overgewicht door meer bewegen
 • Verminderen van depressieve gedachten door meer naar buiten gaan en te bewegen
 • Weer naar buiten durven
 • meer controle over je emoties krijgen
 • Minder snel bang of agressief worden

Sociale vaardigheden

Ik help mensen bij de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden om beter voor zichzelf op te komen, grenzen te stellen, weerbaar en assertief te zijn.

Mijn expertise is dat ik hierbij mijn honden kan inzetten.

Hier kan ik je mee helpen:

 • Meer zelfvertrouwen
 • Beter voor jezelf opkomen
 • Durven zeggen wat je belangrijk vindt
 • Ondersteuning in je dagelijks leven
 • Dagstructuur en handvatten om je er aan te houden
 • Je netwerk behouden of vergroten

Passie

Mijn passie is het ondersteunen, begeleiden en coachen van mensen. 

Ik heb Maatschappelijk werk en Dienstverlening (MWD propedeuse) gestudeerd en daarna Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH diploma).

Begeleiding

Ik begeleid als zzp'er met veel plezier volwassenen met een hulpvraag op het gebied van weerbaarheid, assertiviteit, persoonlijke ontwikkeling en dagelijkse vaardigheden.

Neem gerust contact op om te overleggen wat je nodig hebt.

Ontlasten van mantelzorgers

Ik krijg steeds meer vragen van mantelzorgers om ze te ontlasten zodat ze even vrij kunnen zijn van de zorg die ze bieden. Ik ontferm me over degene waar je voor zorgt zodat jij je kunt ontspannen.

Coaching en coaching met honden

Ik heb me gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen met de inzet van honden.

Waarom honden?

Voor een hond maakt het niet uit hoe je er uitziet of wat je hebt meegemaakt. Een hond voelt rechtstreeks wie je van binnen bent en wat je nodig hebt.

Een hond kan niet liegen en geeft heel direct feedback op wat je voelt of doet. Daarom zijn het fantastische dieren om om in te zetten bij coaching en een spiegel te zijn van de mens.

Wil je hier meer over weten. Kijk dan even op de website.

Hartelijke groet van Erna.

Aanmelden

Erna de Kruyff - info@ernadekruyff.nl - 06-15942625
Velp
Activiteitencentrum

Ons Raadhuis

Wij zijn er voor alle 55+ers die gezelligheid zoeken, elkaar willen ontmoeten en eventueel mee zou willen doen aan een activiteit. We hebben een zeer gevarieerd activiteiten programma. Kom een langs, de koffie staat altijd klaar!

Waar

Nieuwstraat 1
Velp

Aanmelden

Ons Raadhuis - info@onsraadhuis.com
Rozendaal
Ontmoeten

Serre van Rozendaal

Elke woensdagochtend kunnen inwoners uit Rozendaal en omstreken met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te ontmoeten in de Serre van Rozendaal aan de Kerklaan 15. Het gastteam zorgt voor het kopje koffie of thee. Eén à twee maal per maand organiseren de vrijwilligers een extra activiteit zoals een lezing, een workshop of een muzikaal optreden. Deze inloopochtend is voor iedereen toegankelijk en duurt van 10.00 tot 12.30 uur.

Waar

Kerklaan 51
Rozendaal

Aanmelden

Serre van Rozendaal - serrevanrozendaal@gmail.com
Rheden-Rozendaal
Bijeenkomsten

Patiëntenvereniging Hersenletsel

De patiëntenvereniging Hersenletsel is er voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun mantelzorgers. Regelmatig zijn er NAH-bijeenkomsten waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Ze delen overwinningen, frustraties, verdriet en machteloosheid. Ook wisselen ze tips uit en leren zij van elkaar. Tijdens de bijeenkomsten is er ook ruimte ontspanning. Deze ochtenden vinden in Velp plaats en duren van 10.00 tot 12.00 uur. De entree is 1,50 euro (voor de koffie/thee), leden van het NAH-trefpunt hebben gratis toegang. Voor meer informatie zie ook: www.hersenletsel.nl

Aanmelden

patiëntenvereniging Hersenletsel - regioondersteuner@hersenletsel.nl
Dieren
Ontmoeten

Studiekring Dieren

Onze Studiekring Dieren bestaat sinds 1997 en valt onder het landelijk Platform Studiekringen 50plus. Van oktober t/m april komen de leden eens per week bijeen in Multifunctioneel Centrum De Oase, naast de bibliotheek. Onze studiekring bestaat uit een gemêleerde groep 55+ers van maximaal 15 personen die elkaar ontmoeten met het doel in een open en prettige sfeer met elkaar van gedachten te wisselen en kennis te delen over diverse onderwerpen. Meestal wordt het eerste uur besteed aan het uitwisselen van ervaringen van de leden van de laatste week. In het tweede uur wordt het geplande onderwerp besproken.

 De leden kunnen zelf de meest uiteenlopende onderwerpen aandragen. Zo kan het gaan over reizen, architectuur en erfgoed, hobby’s, literatuur, geschiedenis, of actuele onderwerpen. Hoe groter de verscheidenheid, hoe interessanter voor de toehoorder.

Het lid dat de voordracht houdt, verzamelt gerichte informatie over een onderwerp, presenteert het en toetst zijn of haar mening aan die van de anderen.

Soms wordt er een gastspreker uitgenodigd of worden excursies rondom een thema georganiseerd.

Bent u iemand die open staat voor nieuwe contacten en die trouw wil deelnemen aan de bespreking van de gekozen onderwerpen en één tot twee keer per jaar een onderwerp wil presenteren, dan biedt onze studiekring u die mogelijkheid. Deelname is een aanvulling op uw kennis en inzichten en biedt bovenal ontspanning en gezelligheid.

Wanneer zijn de bijeenkomsten?

Vrijdag (oktober t/m april)

Tijd: 09.30 – 12.00 uur | zaal 2

 Contactgegevens

Henk van Manen, Tel : 0313 – 414 503

e-mail: hg.van.manen@hetnet.nl

 

 

Aanmelden

Henk van Manen - hg.van.manen@hetnet.nl - 0313-414503
Dieren
Reparatie

Repaircafé Dieren

Het Repair Café Dieren repareert kapotte spullen samen met u die u onder de arm kunt meenemen, met uitzondering van TV en magnetrons. Doel is om uw apparaten langer te kunnen gebruiken en zo de afvalberg te verkleinen.

u bent dus welkom voor uw reparatie van oa. fiets, naaiwerk,computer en alles waar een stekker aanzit.

De vrijwilligers van het Repair Café Dieren zijn actief in mfc De Oase aan het Ericaplein te Dieren. Ze zijn er iedere 2e zaterdag van de maand van 14 tot 16 uur en iedere 4e donderdag van de maand van 19 tot 21 uur.

Aanmelden

Repaircafé Dieren - info@repaircafedieren.nl
Rheden-Rozendaal
Bijeenkomsten

Deelkring

Op 22 maart j.l. is in Het Dorpshuis Rheden De Deelkring gestart.

De Deelkring is groep van 8 tot 12 50-plussers die één keer in de twee weken op dinsdagmiddag (14–16 uur - even weken) bij elkaar komt.

Het initiatief is bedoeld voor mensen die gezelligheid zoeken, nieuwsgierig zijn en zich willen verdiepen in nieuwe thema’s.

De thema’s worden door de deelnemers zelf ingebracht en hebben vaak betrekking op actualiteit, eigen kennis, interesses en ervaringen.

Het samen delen en uitdiepen van kennis en inzichten is voor veel 50-plussers een uitstekende manier om actief en betrokken te blijven bij wat speelt in de samenleving.

Heeft u belangstelling om deel te nemen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Meindert de Jong via jong.div@gmail.com of op 06 53801375

Aanmelden

Meindert de Jong - Jong.div@gmail.com - 06 53801375
Rheden-Rozendaal
Digitaal

Computerclub STACC

Computerclub STACC (Stichting Atari Computer Club) wil iedereen vertrouwd maken met computers, randapparatuur en software. De leden komen iedere eerste zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur bijeen in het dorpshuis Willem de Zwijger aan het mr B. van Leeuwenplein in Rheden. Het is vrije inloop. De uitleg wordt ondersteund door een beamer zodat iedereen de onderwerpen duidelijk kunnen volgen. Het accent ligt op de ouderen, maar ook jongeren zijn van harte welkom. Er is een ongedwongen sfeer. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Waar

mr B. van Leeuwenplein 3
Rheden

Aanmelden

Computerclub Stacc - a.rijnten@kpnmail.nl - 06 386 983 09
Dieren
Ontmoeten

Vrouwen van Nu Dieren

Hoe leuk is om met vrouwen uit je eigen omgeving samen te komen? Vrouwen van Nu is een ontmoetingsplaats voor vrouwen die hart hebben voor de leefomgeving, die creativiteit willen ontplooien, aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken en die hun stem willen laten horen in de maatschappij. De vereniging organiseert diverse bijeenkomsten, lezingen en uitstapjes. In z.g. interessegroepen delen de leden de verschillende hobby’s, zoals in de wandelgroep, bij de breigroep, met de boerinnengroep, in de culturele kringen, in de leeskringen en bij de schildersgroep. De afdeling Dieren e.o. heeft leden in Dieren, Laag-Soeren, Spankeren, Ellecom, De Steeg en omgeving. Voor meer info: vrouwenvannudieren@gmail.com of tel.: 06-41955122

 

Aanmelden

Vrouwen van Nu Dieren - vrouwenvannudieren@gmail.com - 06-41955122
Laag-Soeren
Ontmoeten

Ouderensoos De Stoof

Senioren kunnen elkaar ontmoeten bij de Ouderensoos De Stoof in het Sprengenhus in Laag-Soeren. Op de dinsdagmiddagen kan je knus met elkaar nieuwtjes uitwisselen, een kaartje leggen, sjoelen of een ander spelletje doen. De middag duurt van 14.00 en 16.30 uur uur. De kosten zijn 1 euro per middag aan contributie. Dit bedrag komt ten goede aan een uitje. Zowel mannen als vrouwen bezoeken graag deze middagen en kletsen elkaar graag bij. Kom gerust eens binnenlopen.

Waar

Harderwijkerweg 25
Laag-Soeren

Aanmelden

Mini Jansen - sprengenhus@gmail.com
Dieren
Beweging

Nationale Diabetes Challenge Dieren

Elke maandag vanaf het Duynhuis Dieren 10.00 - 11.00 uur. Start 18 april 2022!

Wandelt u mee met de Nationale Diabetes Challenge? Je wandelt 16 tot 20 weken lang een keer per week onder begeleiding van een professional uit de zorg, sport en/of welzijn.

Waar

Van der Duyn van Maasdamstraat 63
Dieren

Aanmelden

Willemien Kragt - w.kragt@rheden.nl
Laag-Soeren
Ontmoeten

Koffieklets

De Koffieklets is voor iedereen die zin heeft om elkaar te ontmoeten en om gezellig samen te babbelen. Wekelijks staat op de donderdagochtenden tussen 10.00 en 12.00 uur de koffie en thee klaar. Er zijn zowel mannen als vrouwen aanwezig. Als je wilt mag je ook een handwerkje meenemen of samen een kaartje leggen of een spelletje doen. Het biljart staat ter beschikking voor wie wil. Niets moet! Het gaat om de gezelligheid. Koffieklets vindt plaats in het kulturhus 't Sprengenhus aan de Harderwijkerweg in Laag-Soeren. De koffie en thee zijn verkrijgbaar voor 1 euro.

Aanmelden

Koffieklets - francien.vanweelden@gmail.com - 0313 619 535
Rheden-Rozendaal
Bijeenkomsten

Vrijwilligerspunt Rheden

Het vrijwilligerspunt Rheden is er voor zowel inwoners, die vrijwilligerswerk (willen) doen, als voor organisaties, die met vrijwilligers werken of nieuwe vrijwilligers zoeken. Kortom: we helpen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties om elkaar te vinden. Op zoek naar vrijwilligerswerk in de regio? Kijk dan op de vacaturebank www.geldersehanden.nl/rheden

Als (bestuur van een) vrijwilligersorganisatie kunt u kosteloos bij ons terecht voor informatie en advies over alles dat met vrijwilligerswerk te maken heeft. Denk aan het (verbeteren van het) vrijwilligersbeleid, het vinden en behouden van vrijwilligers, begeleiding en waardering van vrijwilligers, maar ook advies over wet- en regelgeving, fondsen en subsidies.

Onze Vrijwilligersacademie organiseert bijeenkomsten, trainingen en workshops. De academie richt zich enerzijds op bestuursleden van vrijwilligersorganisaties en anderzijds op alle "uitvoerende" vrijwilligers uit de gemeente Rheden en Rozendaal. In de agenda vindt u het actuele programma van de academie met meer informatie over de bijeenkomsten.

Waar

Dorpsstraat 70
Rheden

Aanmelden

Thijs den Heijer - tdheijer@incluzio.nl - 0682830582
Laag-Soeren
Ontmoeten

Incluzio jgdwrk

Incluzio jeugdwerk biedt activiteiten aan voor kinderen en jongeren in Uw gemeente. In de 3 grootste dorpen hebben we een vast aanbod van allerlei activiteiten. Ook Uw kinderen zijn daarbij van harte welkom. En voor de jongeren hebben we ook inlopen in Dieren en in Velp waar je natuurlijk van harte welkom bent om aan te sluiten.

Aanmelden

Farid Chahbari - velp@incluzio.nl
Dieren
Bijeenkomsten

Mantelzorgcafé Velp

Met het thema "De weg in zorgland" belooft het weer een boeiende avond te worden in het mantelzorgcafé in Velp. Wat als je bijvoorbeeld de weg zoekt naar een verzorgings- of verpleeghuis voor je partner, ouders of goed vriend(in). Hoe komt iemand op de wachtlijst en hoe wordt dat betaald? Zoveel vragen die op je af komen. Op deze avond komen deze onderwerpen aan bod en krijgt u antwoord op uw vragen. Locatie 't Prieel, Graaf Ottostraat 30d te Velp. Graag vooraf aanmelden via MVT Rheden/Rozendaal, 026 3707070 of info@mvtrheden.nl

Aanmelden

Lidy Kelderman - info@mvtrheden.nl
Rheden-Rozendaal
Muziekles

gitaarlessen

Gitaar leren spelen. Bij ons, muziekschool Veluwezoom, kun je terecht voor elke stijl. Of je nu van klassiek gitaar, steelstring acoustic, pop, rock of jazz houdt. Je krijgt persoonlijke aandacht, lessen in je eigen tempo en professionele begeleiding. Geschikt voor beginners en gevorderden. Leslocaties in Rheden, Velp en Dieren.

Aanmelden

Albert Veldkamp - absgitaarles@hotmail.com - 0629391383
Rheden-Rozendaal
Bijeenkomsten

Studiekring Rheden

Start studiekring 50-plus in Rheden

Wilt u als 50-plusser geestelijk actief blijven door kennis en inzichten te delen en uit te wisselen?

Wilt u nieuwe mensen ontmoeten? Dan is een studiekring misschien iets voor u.

Wat is een studiekring?

Een studiekring is een vaste groep van 8 tot 12 mensen die één keer in de twee weken bij elkaar komt om zich te verdiepen in allerlei interessante thema’s. De bijeenkomst duurt twee uur en bevat een “rondje actualiteiten”, er wordt een onderwerp ingebracht en er is ruimte voor het delen van inzichten en meningen. Het thema wordt door één van de leden van de studiekring voorbereid en ingebracht. De keuze en de manier van inbrengen van het onderwerp is vrij. Vaak heeft deze betrekking op eigen hobby’s en interesses, of eerder opgedane kennis en ervaring.

Voor wie?

Een studiekring is bedoeld voor de 50-plusser die nieuwsgierig is, gezelligheid zoekt en samen met anderen nieuwe onderwerpen wil ontdekken en zich daarin wil verdiepen. Meedoen in een studiekring is voor veel 50-plussers een uitstekende manier om nieuwe mensen te ontmoeten en actief en betrokken te blijven bij wat speelt in de samenleving

Meer informatie en aanmelden

De Studiekring start op 22 maart.

 

Belangstelling? Komt u dan naar de informatiebijeenkomst op:

8 maart om 14 uur in “Het Dorpshuis”, Meester B. van Leeuwenplein 3, Rheden.

 

U kunt zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst via jong.div@gmail.com

Heeft u vooraf nog vragen dan kunt u bellen met Meindert de Jong, 06 53801375

 

Meer informatie over de studiekringen is te vinden op www.studiekringen50plus.nl

Waar

Meester B. van Leeuwenplein 3
Rheden

Aanmelden

Meindert de Jong - Jong.div@gmail.com - 0653801375
Dieren
Wijkkranten

Krantenbezorgers gezocht

Voor de ochtenkrant (De Gelderlander) zijn we op zoek naar krantenbezorgers. Is een leuke (bij)baan naast de studie of je AOW. Is ook ideaal voor de alleenstaande ouders en/of voor de kinderen vanaf 15 jaar.

Wat krijg je?

● Je krijgt een vergoeding tussen de € 350 en € 600,- per vier weken.

● Leuke extra’s zoals een gratis krant om te lezen, premies voor het aanbrengen van nieuwe bezorgers en een gratis regenpak. Ook maak je kans op mooie prijzen via bezorgjezelfvoordeel.nl

● Je krijgt fietstassen in bruikleen.

● Aan het eind van het jaar krijg je nieuwjaarskaartjes waarmee je langs de deuren kunt gaan bij de abonnees, wat een leuk extraatje kan opleveren!

Wil je snel aan de slag? Kijk direct op www.krantenbezorgen.nl

Velp
Wijkkranten

Krantenbezorgers Velp

Voor de ochtenkrant (De Gelderlander) zijn we op zoek naar krantenbezorgers. Is een leuke (bij)baan naast de studie of je AOW. Is ook ideaal voor de alleenstaande ouders en/of voor de kinderen vanaf 15 jaar.

Wat krijg je?

● Je krijgt een vergoeding tussen de € 350 en € 600,- per vier weken.

● Leuke extra’s zoals een gratis krant om te lezen, premies voor het aanbrengen van nieuwe bezorgers en een gratis regenpak. Ook maak je kans op mooie prijzen via bezorgjezelfvoordeel.nl

● Je krijgt fietstassen in bruikleen.

● Aan het eind van het jaar krijg je nieuwjaarskaartjes waarmee je langs de deuren kunt gaan bij de abonnees, wat een leuk extraatje kan opleveren!

Wil je snel aan de slag? Kijk direct op www.krantenbezorgen.nl

Aanmelden

Dany Gouri - dany.gouri@persgroep.nl
Velp
Dienstverlening

Incluzio jgdwrk

Incluzio jeugdwerk zet zich in activiteiten voor kinderen en jongeren aan te bieden. Tevens staan ze klaar voor advies, signalering en aanpak van zaken die met kinderen en jongeren te maken hebben in onze gemeente.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Farid Chahbari - CHahbari@incluzio.nl
Rozendaal
Dienstverlening

Incluzio jgdwrk

Incluzio jeugdwerk zet zich in activiteiten voor kinderen en jongeren aan te bieden. Tevens staan ze klaar voor advies, signalering en aanpak van zaken die te maken hebben met kinderen en jongeren in onze gemeente

Aanmelden

Farid Chahbari - FChahbari@incluzio.nl
Rheden Dorp
Dienstverlening

Incluzio jgdwrk

Incluzio jeugdwerk zet zich in activiteiten voor kinderen en jongeren aan te bieden. Tevens staan ze klaar voor advies, signalering en aanpak van zaken die met kinderen en jongeren te maken hebben in onze gemeente.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Farid Chahbari - CHahbari@incluzio.nl
Dieren
Dienstverlening

Incluzio jgdwrk

Incluzio jeugdwerk zet zich in activiteiten voor kinderen en jongeren aan te bieden. Tevens staan ze klaar voor advies, signalering en aanpak van zaken die met kinderen en jongeren te maken hebben in onze gemeente.

Aanmelden

mohamed Bouraarassi - mbouraarassi@incluzio.nl
Rheden-Rozendaal
Dienstverlening

Incluzio jgdwrk

Incluzio jeugdwerk zet zich in activiteiten voor kinderen en jongeren aan te bieden. Tevens staan we klaar voor advies, signalering en aanpak van zaken die met kinderen en jongeren te maken hebben in onze gemeente.

Aanmelden

Farid Chahbari - FChahbari@incluzio.nl
De Steeg
Hulpverlening

Zorgorg. Siza Maatwerk Veluwezoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en u heeft een wlz-indicatie of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven.

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rheden.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - 088-3781842 (=voicemail)
Rheden-Rozendaal
Zorg

Mentaal Beter jeugdhulp

Mentaal Beter Jong

Soms lopen kinderen en jongeren vast in het leven waar de hulp van ouders, verzorgers of school niet voldoende is. Mentaal Beter helpt kinderen en jongeren met psychische problemen die niet eenvoudig zijn op te lossen. Op vestigingen door het hele land staan teams van verschillende behandelaren klaar om kinderen, jongeren en gezinnen verder te helpen.

Wij behandelen lichte tot matig ernstige psychische klachten die te maken hebben met depressie, angststoornissen, ADHD, trauma gerelateerde stoornissen (PTSS), somatisch-symptoomstoornissen en milde persoonlijkheidsproblemen. Maar naast behandelen van psychische klachten, zorgen we er ook voor dat kinderen, jongeren en gezinnen weer floreren.

Samen met het kind en de naasten scheppen we helderheid over de klachten. Maken we een plan met concrete doelen en helpen we de klachten te verminderen zodat het kind zelf de uitdagingen van het leven weer aan kan.

Waar

President Kennedylaan 108
Velp
Rozendaal
Hulpverlening

Zorgorg. Siza Maatwerk Veluwezoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en u heeft een wlz-indicatie of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven. 

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rozendaal.

Waar

Heeckerensstraat 201 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - 088-3781842 (= voicemail)
Spankeren
Hulpverlening

Zorgorg. Siza Maatwerk Veluwezoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en u heeft een wlz-indicatie of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven. 

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rheden.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - 088-3781842 (= voicemail)
Rheden Dorp
Hulpverlening

Zorgorg. Siza Maatwerk Veluwezoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en u heeft een wlz-indicatie of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven. 

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rheden.

Waar

Heeckerensstraat 201 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - 088-3781842 (= voicemail)
Laag-Soeren
Hulpverlening

Zorgorg. Siza Maatwerk Veluwezoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en u heeft een wlz-indicatie of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven. 

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rheden.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - 088-3781842 (= voicemail)
Ellecom
Hulpverlening

Zorgorg. Siza Maatwerk Veluwezoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en een wlz-indicatie heeft of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven. 

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rheden.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - 088-3781842 (= voicemail)
Dieren
Hulpverlening

Zorgorg. Siza Maatwerk Veluwzoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en u heeft een wlz-indicatie of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven. 

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rheden.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - O88-3781842 (= voicemail)
Rheden-Rozendaal
Zorg

Zorgorg Siza Maatwerk Veluwezoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en u heeft een wlz-indicatie of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven. 

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rheden.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - 088-3781842
Velp
Diëtisten

Diëtistenpraktijk Voeding met Visie Velp

Voeding met Visie Velp is dé diëtistenpraktijk voor Velp en Rozendaal waar u terecht kunt voor een deskundig advies op het gebied van voeding, gezondheid en leefstijl.

Aanmelden

Linda Brouwer - info@voedingmetvisie.nl - 06-10781692
Dieren
Gemeente

Incluzio Rheden

Incluzio Rheden - Dieren

Rheden-Rozendaal
Taaltrainingen

Online taallessen voor het Nederlands

Anderstaligen en anderen die moeite hebben met de Nederlandse taal kunnen bij mij online taallessen Nederlands volgen. Dit doen we door samen voor te lezen uit een boek. Ook geef ik online schrijfoefeningen. Voor deze lessen benut ik het online programma Zoom. Meld je vrijblijvend aan voor een kennismakingsgesprek via het mailadres info@nicoboekvoorlezer.nl

Aanmelden

Nico van Belle - info@nicoboekvoorlezer.nl
Rheden-Rozendaal
Cultuur

Vrienden van de kerk te Rozendaal

De Vrienden van de Kerk te Rozendaal hebben als doelstelling het aanwenden van het kerkgebouw voor culturele doeleinden ten bate van de dorpsgemeenschap en om de kerkvoogdij bij de instandhouding van het kerkgebouw financieel te steunen.

Aanmelden

Bert Veraart - vrienden@dekerkvanrozendaal.nl - 0613951896
Rheden-Rozendaal
Yoga

Yoga/massage Rheden

Ik bied yogalessen (hatha-yoga) aan in het Dorpshuis in Rheden op de maandag- en dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur en van 20.15 tot 21.15 uur. Daarnaast bied ik diverse massages aan, zie mijn website voor meer informatie (http://www.yogamassagerheden.nl).

Waar

Wethouder Winterinkstraat 34 34
Rheden

Aanmelden

Jolijna Allewijn - jallewijn@hotmail.com - 06 28083238
Rheden Dorp
Maaltijden

Het Rhedens Maal

Elke woensdag Rhedens Maal

Sinds de opening van het Dorpshuis Willem de Zwijger is het Rhedens Maal een vaste activiteit in het Dorpshuis. Het Rhedens Maal is een wekelijkse maaltijdvoorziening voor het dorp Rheden. We eten tussen 17.45 en 19.00 uur.

Onze (ruim) 44 gasten eten op de woensdagavond een gezonde maaltijd onder het genot van een gezellig samen zijn. De laatste dorps-nieuwtjes worden uitgewisseld, er is altijd gesprekstof genoeg.

Onze gasten betalen 6,00 euro voor een 3- gangen menu. Deelnemers die niet kunnen komen, kunnen worden opgehaald met de Plusbus, een organisatie waar we mee samenwerken.

Er helpen 30 vrijwilligers mee rond voorbereiden, uitserveren en afwassen en opruimen van alle vaat. We zijn erg blij met hun steun!

Deelnemen aan het Rhedens Maal kan door te bellen naar telefoonnummer 06 201688 08. Er is een wachtlijstje voor deelname. En natuurlijk bent u van harte welkom als vrijwilliger. Ook dan kunt u naar het bovengenoemd nummer bellen.

Dieren
Kerken

Christengemeente de Spreng

Christengemeente ‘de Spreng’: is een jonge en enthousiaste gemeente en kerk in Dieren. Spreng is een Veluws woord voor ‘bron van water’. Jezus zegt dat ieder mens zo’n bron van levend water kan zijn. Dat spreekt ons aan. Samen willen we dit van Jezus leren. In onze gemeente geven we daarom een prominente rol aan inspirerende sprekers, kinderwerk, aanbidding door eigentijdse muziek en praktische hulp aan elkaar.

Onze samenkomsten kunnen zeer variëren qua invulling. Belangrijk is dat we ruimte maken voor God en iedereen die ons bezoekt. 

Aanmelden

christengemeente de Spreng - info@cgdespreng.nl - 0653281064
Rheden-Rozendaal
Advies

Adviesraad Sociaal Domein

De Adviesraad Cliënten- en Inwonersparticipatie heet in de volksmond ook wel Adviesraad Sociaal Domein. De adviesraad is een belangrijk orgaan binnen het sociaal domein en bestaat uit inwoners uit de gemeenten Rheden en Rozendaal die gevraagd en ongevraagd advies geven over ontwikkelingen en beleidsvorming en uitvoering van beleid. Daarnaast geven zij een stem aan mensen die het zelf misschien moeilijk vinden om zich te laten horen. De adviesraad heeft als doel inwoners en cliënten te betrekken bij uitvoering en evaluatie van het gemeentelijk beleid op de Jeugdwet, Wmo en de Participatiewet. Wilt u in contact komen met de adviesraad? Dat kan via de ambtelijk secretaris.

Aanmelden

ambtelijk secretaris G. Starink - g.starink@rheden.nl
Dieren
Wijkverenigingen

Wijkvereniging Dieren-West

De website www. Dieren-West.nl is in de lucht. Een website voor en door bewoners uit Dieren-West met als doel het bevorderen en in stand houden van een sociale, veilige en prettige woonwijk. Via deze website kunnen we met elkaar in contact komen. Wie sluit aan?

Initiatieven bij elkaar brengen: samen aan de slag.

De wijk Dieren-West – ten noorden van de spoorlijn en westelijk van de Harderwijkerweg - is een mooie en fijne wijk. Wat kunnen wij als bewoners van Dieren-West doen om dit in stand te houden of waar nodig zelfs te verbeteren. Dit vraagt inzet van alle bewoners. Hoe fijn is het om dit samen te doen. Samen standpunten bepalen en activiteiten organiseren; daarvoor moeten we met elkaar kunnen communiceren. Dit kan nu via de website www.Dieren-West.nl.

Werkgroepen

We zouden het bijvoorbeeld samen kunnen hebben over: het energieneutraal maken van de wijk, overlast beteugelen, groenvoorzieningen, herinrichting en over nog veel meer. Er is er al een aantal initiatieven genomen. Kijk eens rustig rond op de website.

De werkgroep Dieren Duurzaam West (DDW) is al een tijdje bezig en is ook terug te vinden op de website. De werkgroep DDW wil bevorderen dat de overgang naar het gebruik van duurzame energie in onze wijk Dieren-West naar tevredenheid van zoveel mogelijk bewoners verloopt. 

Voor en met elkaar

Waarom samen zorgen voor de wijk? In 2015 werd de participatiesamenleving van links tot rechts door de politiek omarmd. Een groep bewoners in Dieren-West (Initiatiefgroep) haakten in op deze nieuwe vorm van samenleving waarin iedereen die dat kan verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar eigen leven en omgeving, zonder hulp van de (landelijke) overheid. Vanuit de gemeente Rheden was er ook behoefte om de contacten tussen wijkbewoners en de gemeente te intensiveren en structureren. De afgelopen jaren is er geregeld overleg geweest tussen de Initiatiefgroep en de gemeente. Steeds vaker leek het gewenst om dit in een formeel juridisch kader te doen. Daarom is de op 3 augustus 2020 bij notaris Te Lindert in Doesburg de Coöperatieve Wijkvereniging Dieren-West u.a. opgericht.

Platform

Een nieuw platform dus in Dieren-West. Laten we er met zijn allen iets moois van maken. Kijk op de website voor meer informatie; ontvang het laatste nieuws; word gratis lid van de coöperatieve wijkvereniging en lees nog veel meer. Het is heel goed mogelijk dat je nog iets mist over Dieren-West. Laat het dan snel weten zodat de website aangevuld kan worden. Samen moeten we het doen. 

Alleen wij samen als wijkbewoners Dieren-West kunnen zorgen voor een blijvend fijne woonomgeving! 

Aanmelden

Secretariaat - secretariaat@dieren-west.nl
Rheden-Rozendaal
Gezondheidsinstellingen

Pro Persona Connect afdeling Preventie

Voorkomen is beter dan genezen

Pro Persona Connect ondersteunt je met diverse soorten activiteiten om beter om te gaan met psychische uitdagingen. Thuis. Bij familie. In de wijk. En op school of op het (vrijwilligers-)werk.

Aanmelden

Pro Persona Preventie - preventie@propersona.nl
Velp
Buurtteam

Burennetwerk Velp Zuid

Wij zijn sinds 2017 een groeiend buurtinitiatief met als doel het gebied van Velp Zuid naar een hoger plan te tillen, zowel sociaal als ook de omgeving (met het "grijs" en het "groen"). Via onze buurtcontactpersonen houden we voeling met wat onze wijk nodig heeft, organiseren we activiteiten, en bieden we laagdrempelige hulp aan buurtbewoners. Hierbij werken we nauw samen met onze sociale partners zoals Vivare, Incluzio, de gemeente Rheden, de Huurdersvereniging Rheden en de Politie.

We kunnen altijd nieuwe enthousiaste mensen gebruiken ..... dus meld je aan als je zin en tijd hebt om met ons mee te doen.

Waar

Amaliastraat 2
Velp

Aanmelden

JanPeter Hop - buurtsecretariaatvelpzuid@gmail.com - 0622372606
Dieren
Kerken

Caritas werkgroep Veluwezoom

Wat is CARITAS?

Caritas betekent in het latijn:  liefdevolle zorg

De Caritas werkroep Veluwezoom is een onderdeel van de Parochiële Caritas Instelling (P.C.I.) van de Sint Eusebiusparochie. De P.C.I. / Caritas werkgroep Veluwezom wil vanuit een christelijke overtuiging dienstbaar zijn door zorg en aandacht te schenken aan concrete noden en behoeften van mensen in de gemeente Rheden en Rozendaal.

Voor wie bedoeld?

Voor mensen en groepen in de gemeente Rheden en Rozendaal, die de eindjes even niet meer aan elkaar kunnen knopen en (tijdelijk) geen hulp meer kunnen krijgen van reguliere instanties. Ook projecten ten behoeve van deze mensen komen soms voor financiële ondersteuning in aanmerking.

Welke hulp wordt geboden?

De Caritas werkgroep Veluwezoom biedt tijdelijke hulp of ondersteuning. Die ondersteuning kan bestaan uit:

 • Betrokkenheid en een luisterend oor.
 • Een helpende hand om iemand op weg te helpen gebruik te maken van (overheids) voorzieningen.
 • Beperkte financiële ondersteuning in acute noodsituaties

De Caritas werkgroep Veluwezoom werkt strikt vertrouwelijk en vanzelfsprekend wordt privacy gewaarborgd.

Hoe te bereiken?

Als u mensen uit uw omgeving kent die tijdelijke hulp of ondersteuning nodig hebben, dan kunt u ze attenderen op het bestaan van de Caritas werkgroep Veluwezoom.

Telefonisch zijn wij bereikbaar via:

Giften voor de Parochiële Caritasinstelling kunt u overmaken op rekeningnummer:

NL43ABNA.041.17.72.740 t.n.v. PCI St.Eusebius.

Velp
Bijeenkomsten

Studiekring

De kring bestaat uit een vaste groep deelnemers vanaf 50 jaar, die samen nieuwe dingen willen ontdekken, bereid zijn zich daarin te verdiepen en kennis willen uitwisselen. Studiekring Stuifzand te Velp komt eens per twee weken bij elkaar op dinsdagmiddag.

Tijdens de bijeenkomst is er ook aandacht voor persoonlijke ervaringen en het actuele nieuws. Na de pauze geeft een van de deelnemers een presentatie over een onderwerp dat hem of haar interesseert.

Wat maakt een studiekring leuk?

·        Verdiepen in zelfgekozen onderwerpen

·        Actief blijven van hersenen en geest

·        Opdoen van nieuwe kennis en inzicht

·        Uitwisselen van gedachten, ideeën en meningen

·        Nieuwe dingen ontdekken

De kosten zijn € 60,- per jaar. Wil je meer informatie of een middag proefdraaien, bel met Gerda Teunissen van Manen via tel. 026-7024198

Aanmelden

Studiekring Stuifzand - gerda.tvm@zonnet.nl - 0620474708
Rozendaal
Musiceren

Koninklijke Rosendaalsche Kapel

De Koninklijke Rosendaalsche kapel, opgericht in 1858, is een muziekvereniging met een harmonie, onder leiding van Willy Beudel en een jazzorkest, dat door Sander Waamelink wordt geleid. Er zijn ongeveer dertig leden, vrouwen en mannen uit alle leeftijdsgroepen. Ze spelen op fluit, hobo, fagot, klarinet, saxofoon en koperinstrumenten zoals bas, bariton, trombone, hoorn en trompet, aangevuld met slagwerk, pauken, drum, grote trom en andere percussie-instrumenten. In het jazzorkest worden ook de banjo en de piano bespeeld. Naast samen musiceren vinden de leden ook gezelligheid belangrijk. De KRK bestaat al meer dan 150 jaar en dat is niet voor niks! Muziek maken is goed voor je, wetenschappelijke studies tonen het aan. Het ontspant en geeft een gevoel van saamhorigheid, zeker als je met elkaar toewerkt naar een concert. Het donateursconcert is elk jaar vaste prik, hierbij zijn uiteraard ook andere muziekliefhebber welkom. De jaarlijkse play-in in februari staat garant voor een dag vol muziekplezier, elk jaar doen er weer veel gastmuzikanten mee uit het hele land. De bijdrage van het harmonieorkest tijdens de dodenherdenking op de begraafplaats in Rozendaal is steeds weer een indrukwekkende ervaring. Op Hemelvaartsdag speelt de harmonie in de muziekkoepel bij The Hunting Lodge (nu: bistrobar Beaune) en op Kerstavond heeft de harmonie al diverse keren een optreden verzorgd tijdens de kerstnachtdienst in de Eusebiuskerk in Arnhem. Een magische belevenis! Ook tijdens de jaarlijkse Posbankloop ontbreekt de harmonie niet en spelen we de lopers naar de finish. Het jazzorkest treedt op tijdens de zomerfair en zorgt voor een koninklijke bijdrage tijdens Koningsdag bij kasteel Rosendael. Op verzoek kunnen zowel de harmonie als het jazzorkest optredens verzorgen tijdens feesten of evenementen. Enthousiast geworden? Je bent van harte welkom om een keer sfeer te proeven en mee te spelen tijdens een repetitie in de Torckschool, Rosendaalselaan 3 in Rozendaal. Harmonie: donderdagavond van 19.30 tot 21.30, Jazzorkest: maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.

Aanmelden

Secretariaat Krk - secretariaat@rosendaalschekapel.nl
De Steeg
Thuiszorg

ThuisCompany - Samen is zoveel leuker

ThuisCompany is een particuliere thuisservice organisatie voor jongeren-senioren-gezinnen en alles er tussen in. Wij bieden gezelschap, hulp en ondersteuning aan een ieder die hier behoefte aan heeft. Daarnaast bieden wij aanvullende mantelzorg en aanvullende thuiszorg aan. Wij leveren maatwerk en voor ons sta jij als klant centraal. Onze dienstverlening kan op verschillende manieren bekostigt worden.

Waar

Laakweg 9a
Rheden

Aanmelden

Bianca Schwarz - info@thuiscompany.nl - 0621668931
Velp
Hulpverlening

Zorgorg. Siza, Maatwerk Veluwezoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en u heeft een wlz-indicatie of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven.

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rheden.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom, Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - 088-3781842 (= voicemail)
Rheden-Rozendaal
Advies

Diaconaal Netwerk Rheden-Rozendaal

Omdat diaconieën en caritasinstellingen steeds vaker te maken kregen met armoedeproblemen, is in 2003 binnen de gemeenten Rheden en Rozendaal het diaconale netwerk Diana opgericht. Het is goed om als gezamenlijke kerken samenwerking en overleg te zoeken als het gaat om het signaleren en bestrijden van armoede. Door gebrek aan informatie, door onzichtbaarheid en onbereikbaarheid bestaat er ook een zekere verlegenheid bij diaconieën om adequaat te reageren op de armoedeproblematiek. Door de krachten te bundelen en een aanspreekpunt te creëren denken we de instanties, die te maken hebben met armoede, beter van dienst te kunnen zijn. Diana is een oecumenisch platform waar de diaconieën van de samenwerkende kerken elkaar ontmoeten en bijstaan.

De doelen van Diana zijn:

 Het uitwisselen van ervaringen van de aangesloten diaconieën en caritasinstellingen.

 Het kritisch volgen en bespreken van het gemeentelijk minimabeleid.

 Het bevorderen van de deskundigheid van de diaconieën en Parochiële Caritasinstellingen (PCI’s) op dit punt.

 Een aanspreekpunt namens de kerken te zijn voor de verschillende instanties binnen de burgerlijke gemeenten Rheden en Rozendaal die worden geconfronteerd met armoede.

 Onderlinge kennisuitwisseling op alle overige diaconale terreinen.

Aanmelden

Erik Kool - erik.kool@kpnmail.nl - +31263611721
Zoom