Prikbord van Rheden-Rozendaal

Ontdek de 7 oproepen van je buren

Aangeboden
Helpen

Ouderavonden somberheid, veerkracht

Trekt uw kind zich steeds vaker terug? Heeft uw puber een kort lontje en nergens meer zin in? Weet u niet wat u aan moet met de driftbuien van uw kind? Maakt u zich zorgen en lukt het niet het gesprek aan te gaan? Pro Persona Connect en Incluzio organiseren twee online ouderavonden.

U kunt gratis en anoniem deelnemen.

 

6 december 19.30 - 21.00 uur | Dipje of depressie

Over psychische klachten bij pubers (voor ouders van kinderen van 12 jaar en ouder)

Tijdens deze ouderavond geven we informatie over stress, angst en somberheid, bespreken we hoe u psychische klachten bij uw kind kunt herkennen en wat u kunt doen om uw kind te ondersteunen.

 

7 december 19.30 - 21.00 uur | Eerste hulp bij tegenslag

Over het leren omgaan met tegenslag en het vergroten van veerkracht (voor ouders van kinderen tot 12 jaar)

Kinderen kennen grote en kleine teleurstellingen. Hoe kinderen daar mee omgaan, is een kwestie van veerkracht. Oftewel je vermogen om je aan te passen aan stress of tegenslag. Tijdens deze ouderavond bespreken we hoe u uw kind kunt helpen veerkrachtiger te worden en beter om te gaan met teleurstelling en verdriet.

 

Wilt u deelnemen? U kunt zich aanmelden via preventie@propersona.nl

Na aanmelding ontvangt u een link naar de besloten bijeenkomst in Zoom.

Gevraagd
Idee

Deelnemer gespreksgroep Levensvragen 55+

Jij bent als 55-plusser op een leeftijd, dat er meer tijd komt voor reflectie en bezinning. In de Gespreksgroep Levensvragen 55+ ga je in gesprek over 'levensvragen'. Ofwel vragen over zingeving en dat wat je ten diepste bezig houdt.

De gespreksgroep bestaat nu uit een viertal vrouwen en wil graag uitbreiden. Eens in de maand komen we op een woensdagmiddag bij elkaar in Eerbeek.

We gaan in gesprek aan de hand van een filosofische vraag, of een gezamenlijk gelezen tekst. We experimenteren ook met filosofische spellen zoals 'Zon en maan' van Christa Anbeek.

Je kunt vrijblijvend komen kennis maken op bijvoorbeeld 21 december. Deelname is in beginsel voor een heel seizoen van 9 bijeenkomsten. Er wordt een bijdrage van € 10,00 per keer gevraagd.

Meer info via de link hieronder.

Aangeboden
Meedoen

Online theater 'In gesprek met je puber'

Communiceren met pubers, het kan wél!

Theatergroep PlayBack leert ouders effectiever in gesprek te gaan met tieners tijdens online ouderavond

Praten met pubers kan pittig zijn. Hoe blijf je in contact met je puberende kind als je kind liegt, onbeleefd is, zich slecht kan beheersen of alleen met zichzelf bezig is? Het is niet altijd eenvoudig het gesprek aan te gaan met een eigenzinnige puber, maar het kan wel! Maar hoe?

IrisZorg en Pro Persona Connect organiseren op donderdagavond 8 december 2022 de interactieve theatervoorstelling ‘In Gesprek’. Deze voorstelling helpt ouders een open gesprek te voeren met hun puber én hen zelf aan het denken te zetten. De hele avond is een feest der herkenning voor elk gezin met pubers, maar bovenal een relevante en informatieve ouderavond gericht op de communicatie tussen ouders en hun kind.

Werkwijze theatermakers

Het professionele acteursteam van Theatergroep Playback houdt ouders op een luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en humoristische scènes aan de keukentafel. PlayBack maakt gebruik van ‘terugspeeltheater’: een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind. Bekijk wat verschillende opvoedstijlen doen met het gedrag van pubers. En oefen zelf moeilijke gesprekken met acteurs die niet van echte pubers te onderscheiden zijn. Een must-see voor alle ouders en opvoeders van (bijna) pubers.

Meld je nu aan!

Ben je nieuwsgierig? Meld je dan aan voor 5 december 2022. De voorstelling is te zien op donderdagavond 8 december 2022 van 19.15 tot 21.15 uur. Deelname is gratis en tijdens de voorstelling kan je anoniem deelnemen.

Aanmelden kan via https://www.iriszorg.nl/theatervoorstelling-communiceren-met-je-puber Na aanmelding ontvangt u een link naar de livestream.

Gevraagd
Helpen

Vrijwilliger beeldarchief gezocht

In de afgelopen jaren zijn er vele digitale foto's bij Rheko gemaakt. Deze zijn nog niet op een centrale online plek gearchiveerd. Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die voor ons een beeldarchief wil opzetten en deze daarna ook wil gaan bijhouden.

Wie zoeken wij?

 • Je bent zelfstandig en vindt het geen bezwaar om de werkzaamheden vanuit huis te doen.
 • Je bent handig met computers
 • Je bent bereid om circa 4 uur per maand in de werkzaamheden te investeren.                       
 • In de opzetfase zal het aantal uren hoger liggen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met archiveringswerkzaamheden
 • Je woont in Rheden of omgeving (max. 25 km.)
Gevraagd
Helpen

Vrijwilliger nieuwsbrief gezocht

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die tijdens het korfbalseizoen wekelijks onze nieuwsbrief wil maken en ook de informatie hiervoor wil verzamelen.

Wie zoeken wij?

 • Je bent zelfstandig en vindt het geen bezwaar om de werkzaamheden vanuit huis te doen.
 • Je bent handig met computers en kunt pdf’s vormgeven of werken met een programma zoals mailchimp.
 • Je bent bereid om circa 4 uur per maand in de werkzaamheden te investeren.                       
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het samenstellen van nieuwsbrieven.
 • Je woont in Rheden of omgeving
Aangeboden
Meedoen

Kom klaverjassen of jokeren

Kom eens vrijblijvend meedoen op een dinsdagavond vanaf 19.00 uur!

Aangeboden
Meedoen

Kom ook Jeu de Boulen!

Jeu de boulers kunnen zich aanmelden voor deelname.

Het spel wordt het hele jaar gespeeld. Heb je zin om mee te doen?

Meer informatie of aanmelden bij de heer Hennie Jans: henniejans1955@gmail.com

Je bent van harte welkom!

Zoom