Organisaties in Rheden-Rozendaal

Ontdek onze 18 organisaties en initiatieven

Bibliotheek

Het Leespunt

Vrijwilligers runnen in het Dorpshuis Rheden een kleinschalige bibliotheekvoorziening waarbij je niet alleen boeken kan lenen maar ook de mogelijkheid hebt om elkaar te ontmoeten. Er is een leestafel waar koffie en thee verkrijgbaar zijn (tegen een kleine vergoeding). De leners betalen jaarlijks een kleine bijdrage (5 euro) en kunnen per keer twee boeken lenen met het verzoek deze binnen vier weken weer terug te brengen. Der zijn boeken beschikbaar in de categorieën (streek)romans en thrillers. Openingstijden: maandagen van 14.00 tot 16.00 uur en woendagen van 10.00 tot 12.00 uur.

Aanmelden

Financieel

HUMANITAS FORMULIERENHULP

Formulierenhulp Rheden

Krijg je brieven met woorden die je niet begrijpt? Heb je moeite met het invullen van formulieren? Of weet je niet zeker welke vergoedingen je allemaal kunt aanvragen? Formulierenhulp Rheden helpt je! Ook met de digitale post!

Als het alleen niet lukt dan kan dat samen met een vrijwilliger van de Formulierenhulp Rheden. Dit kan op drie verschillende locaties in de gemeente.

De inloopspreekuren zijn op:

 • Maandagochtend van 9:30 tot 11:30 uur in Het Duynhuis, Van der Duyn Van Maasdamstraat 63 in Dieren.
 • Woensdagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur in buurthuis De Poort, Heeckerensstraat 201 in Velp.
 • Donderdagochtend van 9:30 tot 11:30 uur in het Dorpshuis, Mr. B. van Leeuwenplein 3 in Rheden.

De hulp is gratis en iedereen is welkom.

Door wie wordt je geholpen bij Formulierenhulp Rheden?

Geschoolde vrijwilligers zijn aanwezig om te helpen bij het invullen van (digitale) formulieren en om de inhoud van brieven begrijpelijk uit te leggen. Ook kun je terecht voor informatie en praktische hulp bij de financiële administratie. Zo kun je hulp krijgen bij het aanvragen/wijzigen van bijvoorbeeld uitkeringen, bijzondere bijstand of kwijtscheldingen of ondersteuning krijgen bij telefoongesprekken met diverse (gemeentelijke) instanties. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld en er worden geen persoonlijke gegevens bewaard.

Wat hebben we nodig om je te helpen?

Breng je brief mee of alle papieren die nodig zijn voor het volledig invullen van de formulieren. Wanneer je nog niet alle gegevens hebt voor een aanvraag, kan de vrijwilliger je helpen met het verzamelen hiervan. Er is een computer aanwezig om samen formulieren digitaal in te vullen of aan te vragen.

Heb je een vraag voor Formulierenhulp Rheden? Kom even langs!

Krijg weer grip op je administratie met de ondersteuning van Humanitas. Klik hier voor meer informatie.

Aanmelden

Weslie Pol - w.pol@humanitas.nl - 0635121880
Hobby

Toneelvereniging "De Rhederijckers"

Zou je wel eens iemand anders willen zijn? Hou je er van om met een groep samen te werken naar een mooi eind resultaat? Ga toneelspelen 

Naast toneelspelen hebben we leuke en leerzame activiteiten zoals decorbouw, theatertraining, grime cursus etc. En heel graag zien we mannen die zich komen aanmelden, daar hebben we ruimte genoeg voor!

Wij houden meestal eind oktober onze voorstellingen en repeteren elke dinsdagavond in ons eigen theater. Hoe mooi is dat!

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak en kom eens kijken op één van onze repetitieavonden. U kunt een afspraak maken per e-mail secretariaat.rhederijckers@gmail.com

Voor meer informatie, zie www.toneelvereniging-de-rhederijckers.nl

Aanmelden

Astrid Boeklagen - secretariaat.rhederijckers@gmail.com - 0629622975
Cultuur

Centrum De Verbeelding

Centrum De Verbeelding organiseert laagdrempelig toegankelijke avonden op het gebied van cultuur en maatschappij.

Aanmelden

Moniek Vroemen - moniekvroemen@gmail.com
Evenement

Halloween in Rheden

Op vrijdagavond 28 oktober 2022 wordt de 2de editie van Halloween in Rheden gehouden. Kinderen (en hun ouders) kunnen dan verkleed als griezel langs de deuren voor snoepjes. Dit kan zowel individueel als in groepjes, lopend of op de fiets, tussen 18.30 en 21.30 uur. Deelname is gratis. 

Doet jouw huis ook mee? - Zijn kinderen (en hun ouders) welkom om bij jou aan te bellen? Laat dit uiterlijk dinsdag 25 oktober weten via halloweeninrheden op facebook of instagram of via halloweeninrheden@hotmail.com. Een dag voor het evenement, op donderdag 27 oktober, worden de deelnemende adressen bekend gemaakt via de beide social mediakanalen. Heb je geen social media? Vraag de lijst dan op via halloweeninrheden@hotmail.com. Kinderen (en hun ouders) kunnen ervoor kiezen om alle adressen langs te gaan of er een aantal te bezoeken. Stel je eigen route samen. 

Huizen in Halloween sfeer - Uiteraard zou het leuk zijn als deelnemende huizen in Halloweenstijl versierd worden. Feestwinkel So Low heeft het grootste Halloweenaanbod van Nederland en heeft een speciale kortingsactie voor inwoners van het dorp Rheden. Bestel je Halloweenversieringen met 10% korting via https://solow.nl/themas/halloween/ en gebruik de kortingscode halloweeninrheden. De code kan door maximaal 100 verschillende personen eenmalig gebruikt worden, dus wees er snel bij.

Verkiezing engste griezel - Maak tijdens Halloween in Rheden foto’s van je verklede en geschminkte kinderen en mail deze na afloop meteen naar halloweeninrheden@hotmail.com. Op zaterdag 29 oktober worden ze geplaatst op facebook en instagram en zal de verkiezing tot ‘engste griezel’ worden gehouden. De winnaar krijgt deelname aan een wolventocht van Natuurmonumenten cadeau. Daarnaast sponsoren IJsclusief en Rhejes IJshuys een tweede en derde prijs. 

Centrum Rheden haakt aan - De Groenestraat haakt ook aan met Halloweenversieringen in de straat. Verder worden meerdere etalages aangekleed met pompoenen en raamdecoraties, gemaakt door de ouderen van de Rhederhof, leerlingen van de Rhederenk en andere inwoners van Rheden.

Pompoenen snijden bij Landwinkel de Munnikenhof - Zin om alvast in de Halloweenstemming te komen? Bij Landwinkel de Munnikenhof aan de Brinkweg kunnen pompoenen gesneden worden van 18 t/m 29 oktober 2022. Het pompoensnijden zelf is gratis, je betaald alleen de pompoen (€1,- tot €3,-). Kinderen dienen begeleid te worden door ouders of verzorgers en de Munnikenhof legt het snijmateriaal, voorbeelden/sjablonen klaar. Het snijden is alleen mogelijk tijdens de openingstijden van de Landwinkel: Dinsdag t/m vrijdag 9:30-12:00 en 13:00-18:00. Zaterdag 9:00-17:00. Vooraf reserveren is niet nodig.

Halloween zwemparty bij de Berkel - Kun je geen genoeg krijgen van Halloween? Op zaterdag 29 oktober organiseert de Berkel aan de Arnhemseweg een Halloween zwemparty. Heb jij je B diploma en ben je onder de 16 jaar? Kom dan met vriendjes of vriendinnetjes griezelen in het zwembad. De Berkel gaat er een super eng feestje van maken waarbij het zwembad wordt omgebouwd tot een waar spookslot. Kosten € 7,50 p.p. Meld je snel aan, want vol is vol! Meer info: deberkelrheden.nl. 

Aanmelden

Nicole Burgers - halloweeninrheden@hotmail.com
Sportverenigingen

Rheko: kidsclub, korfbal, jeu de boules

Rheko biedt verschillende sporten:

Kidsclub voor peuters en kleuters - De kidsclub richt zich op kinderen tussen de drie en zes jaar. De activiteiten voor de allerjongsten bestaan vooral uit spelend bewegen. Denk bijvoorbeeld aan pittenzakken gooien, sjoelen met houten schijven, dansen op liedjes, bellen van de bellenblaas(machine) vangen. Vanaf vier jaar wordt er meer bewogen door middel van een parcours, tikkertje en andere spellen. Als de kinderen enthousiast zijn geworden kunnen ze vanaf zes jaar gaan korfballen in de F van Rheko.

Korfbal voor kinderen, jongeren en volwassenen - De sport korfbal is minder bekend dan bijvoorbeeld voetbal; maar het is eigenlijk veel leuker! Korfbal is namelijk één van de weinige gemengde teamsporten in Nederland. Daarbij is het een tactische, dynamische en gevarieerde sport. Iedereen vervult een belangrijke functie in het veld en je moet constant in beweging zijn. Het leuke aan korfbal is ook dat je zowel in de zaal als op het veld speelt. Je speelt het hele jaar door! Bovendien voelt een korfbalvereniging echt als familie.

Walking Korfball voor senioren - Walking Korfball is een korfbalvariant, speciaal voor ouderen, waarbij gezelligheid en verantwoord en veilig bewegen voorop staan. Zo is rennen en springen bijvoorbeeld niet toegestaan. De trainingen starten altijd met een zeer uitgebreide warming up, waarin bijna alle spieren in het lichaam aan bod komen. Later doe je ook oefeningen met een bal en de training wordt afgesloten met een fanatiek potje Walking Korfball.

Jeu de Boules voor senioren - Hoewel regelmatig de meetlat tevoorschijn komt om de afstand tot het kleine houten balletje te bepalen, is de Jeu de Boules club van CKC Rheko vooral een gezellige ontmoetingsplek voor senioren. Er wordt niet alleen een balletje gegooid, maar ook een praatje gemaakt en een drankje gedronken in de kantine of op het terras. De spelers hebben altijd een ‘boule’ plezier.

Aanmelden

Jose Schutten - rheko@rheko.nl - 06-20992604
Meedoen

Incluzio jgdwrk

Incluzio jeugdwerk organiseert activiteiten voor de jeugd van 4 t/m 17 jaar. Ook zijn er wekelijkse inlopen- neem gerust eens een kijkje. Loop je thuis of op school of buiten ergens tegenaan en wil je je verhaal kwijt? Onze jongerenwerkers staan ook altijd voor je klaar om mee te denken en voor advies.

Aanmelden

farid Chahbari - fchahbari@incluzio.nl
Hulpverlening

Zorgorg. Siza Maatwerk Veluwezoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en u heeft een wlz-indicatie of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven. 

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rheden.

Waar

Heeckerensstraat 201 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - 088-3781842 (= voicemail)
Maaltijden

Het Rhedens Maal

Elke woensdag Rhedens Maal

Sinds de opening van het Dorpshuis Willem de Zwijger is het Rhedens Maal een vaste activiteit in het Dorpshuis. Het Rhedens Maal is een wekelijkse maaltijdvoorziening voor het dorp Rheden. We eten tussen 17.45 en 19.00 uur.

Onze (ruim) 44 gasten eten op de woensdagavond een gezonde maaltijd onder het genot van een gezellig samen zijn. De laatste dorps-nieuwtjes worden uitgewisseld, er is altijd gesprekstof genoeg.

Onze gasten betalen 6,00 euro voor een 3- gangen menu. Deelnemers die niet kunnen komen, kunnen worden opgehaald met de Plusbus, een organisatie waar we mee samenwerken.

Er helpen 30 vrijwilligers mee rond voorbereiden, uitserveren en afwassen en opruimen van alle vaat. We zijn erg blij met hun steun!

Deelnemen aan het Rhedens Maal kan door te bellen naar telefoonnummer 06 201688 08. Er is een wachtlijstje voor deelname. En natuurlijk bent u van harte welkom als vrijwilliger. Ook dan kunt u naar het bovengenoemd nummer bellen.

Ontmoeten

Werk aan de winkel

Werk aan de Winkel is een locatie voor en door (kwetsbare) inwoners van Rheden, een ontmoetingsplek voor participatie en herstel, inclusief cadeauwinkel. Werk aan de Winkel is een initiatief van Woonzorgnet, een zorgaanbieder die ondersteuning biedt aan mensen met een psychische kwetsbaarheid. Met de cadeauwinkel verlaagt Werk aan de Winkel de drempel voor buurtbewoners en mensen die op zoek zijn naar informatie op het gebied van participatie en herstel. Iedereen is welkom, de deur staat open voor een praatje en een kopje koffie.

Waar

Oranjeweg 11
Rheden

Aanmelden

Nelleke Vos - werkaandewinkelrheden@woonzorgnet.nl
Musiceren

Rhedens Fanfare Corps

Het Fanfareorkest

Het blaasorkest is een groep van ongeveer 30 leden van jong en oud. Muziek makend op de maandagavond van 19:30 tot ongeveer 22:00. De muziek die word gespeeld is erg verschillend, van lichte muziek tot koralen. Van rock tot klassiek.

Het orkest bestaat uit 9 secties:

 • Bugels
 • Trompetten
 • Saxofoons
 • Hoorns
 • Bassen
 • Trombones 
 • Euphoniums
 • Slagwerk
 • Baritons

Wij staan onder leiding van Dirigent Harry van Bruggen.

Repetitieavond: Maandagavond van 19:30 – 22:00 uur

Locatie: Ons Huis, Meester B van Leeuwenplein 7, 6991 EW Rheden

Waar

Mauritiusstraat 58
Rheden
Ontmoeten

Dorpshuis Willem de Zwijger

Het Dorpshuis Rheden is een plek voor jong en oud, waar men elkaar ontmoet, waar clubs en verenigingen terecht kunnen met hun activiteiten en waar u gewoon eens binnenloopt voor een (koffie)praatje. Voel je ook welkom in de huiskamer van Dorpshuis Rheden op alle doordeweekse middagen. Loop gerust eens de Open Inloop binnen tussen 13.30 en 16.00 uur voor een praatje, kop koffie, een spelletje of om iets te lezen aan de huiskamertafel. Voor overige activiteiten zie de info op de website www.dorpshuisrheden.info

Waar

mr B. van Leeuwenplein 3
Rheden

Aanmelden

Jannie de Jong - jannie3jb@gmail.com - 06-28 78 05 80
Hobby

Treinenclub modelbouw

De Treinenclub is bezig met het opbouwen van de Marklin M baan voor modeltreinen. Help je en doe je mee? Jongeren vanaf 16 jaar kunnen met modelbouw ervaring opdoen met solderen, elektronica en 3D-printen. De leden zijn vanaf september tot en met maart op de woensdag- en vrijdagavonden bezig van 19.30 tot circa 22.00 uur. In de periode tussen april en augustus alleen op de woensdagavonden. Contributie: 16 euro per maand. Zo gauw de baan functioneel is, kunnen jongens en meisjes in de leeftijd van 8 - 16 jaar wekelijks een uurtje met de modeltreinen rijden. Kijk ook op www.treinenclub.nl

Waar

dr. Langemeijerweg 1C
Rheden

Aanmelden

Marc Ligt - info@treinenclub.nl - 0643050104
Ontmoeten

Telefooncirkels Gemeente Rheden

Dagelijks telefonisch contact biedt inwoners een veilig gevoel. De deelnemers bellen elkaar in de ochtend rond 09.00 uur. Wanneer de cirkel niet rond komt wordt er meteen actie ondernemen. Ook als er signalen komen dat er met één van de deelnemers iets niet in orde is. De telefooncirkels zijn een eenvoudige manier van alarmering. Vrijwilligers begeleiden om de 4 á 5 weken gedurende een week een telefooncirkel.

Aanmelden

Telefooncirkels Gemeente Rheden - betsie.dam@upcmail.nl - 0313415207
Welzijn

Incluzio Rheden

Iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving: jong, oud, met of zonder beperking. Daar ondersteunt Incluzio bij op een praktische manier. Eén die past bij u als persoon en die is georganiseerd in uw eigen dorp.

Incluzio is er voor alle mensen die vragen en problemen hebben waar zij zelf niet meer goed uitkomen. Bij Incluzio werken bovendien mensen met een brede achtergrond met veel ervaring op het gebied van zorg en welzijn, woonbegeleiding, werk en inkomen, maar ook psychische problemen, beperkingen en chronische ziekten.

Incluzio helpt u bij het vinden van oplossingen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen. Ze doen dat door ook te kijken welke mogelijkheden er zijn in de directe omgeving en een verbinding te maken met collectieve buurtvoorzieningen. Er liggen grote kansen om de talloze bewonersinitiatieven, verenigingen en dorps- en buurthuizen in te zetten voor kwetsbare inwoners. Samen met hen gaan we de sociale basis in Rheden en Rozendaal versterken.

Aanmelden

Thijs den Heijer - tdheijer@incluzio.nl
Bibliotheek

Bibliotheek Veluwezoom

Lid of geen lid... De Bibliotheek is de plek waar je vindt wat je zoekt: het mooiste boek, een goed verhaal, het antwoord op jouw vraag, belangrijke informatie, een bijzondere ontmoeting of een stille werkplek. De Bibliotheek is een fijne plek voor íedereen. Je bent van harte WELKOM bij onze vestigingen in Oosterbeek, Renkum, Doorwerth, Dieren, Velp en Rheden.

Waar

Ericaplein 5
Dieren

Aanmelden

Bibliotheek Velp - velp@bibliotheekveluwezoom.nl - 026-361 90 03
Bijeenkomsten

Comité 4 & 5 Mei Gemeente Rheden

Het Comité 4 en 5 Mei Gemeente Rheden verzorgt bij het monument op Het Rozenbos de 4 Mei Herdenking van de gemeente Rheden. Een herdenking om stil te staan bij onze vrijheid. Het Comité herdenkt samen met inwoners en het College van Burgemeester en Wethouders alle burgers die sinds de tweede wereldoorlog in oorlogssituaties of tijdens vredesoperaties zijn omgekomen. 

Aanmelden

Bestuur Comité 4 & 5 Mei - comite4en5mei.gemeenterheden.nl@gmail.com - 06 36324778
Ontmoeten

NIO (Netwerk Informele Ondersteuning)

Het NIO is een platform en een netwerk voor vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden van organisaties en inwonersinitiatieven die in georganiseerd verband zich inzetten op het gebied van welzijn en zorg in de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Met themabijeenkomsten en bij NIO-Cafés ontmoeten vrijwilligers elkaar, wisselen vrijwilligers ervaringen uit en leren zij elkaar kennen. Het NIO signaleert en gaat er actief mee aan de slag!

Aanmelden

Nio Netwerk Informele Ondersteuning - netwerknio@gmail.com - 06 36324778
Zoom